HSP, zijn we dat niet allemaal?
12 januari 2020
De Hedendaagse Hoer
25 oktober 2020
Toon alles

Blijf overeind staan!

Wanneer ik naar de mensen op straat kijk, zie ik precies of iemand probeert zichzelf overeind te houden of dat diegene ontspannen is. Vaak zie ik in de gezichtsuitdrukking of er iets blokkeert, de blik is dan vaak strakker. Net zoals de kaken en schouders. Hoe is het met jouw kaken en schouders terwijl je dit nu aan het lezen bent? Een kleine glimlach doet wonderen.

Bijna iedereen wil zich op de één of andere manier altijd staande houden. We zijn ontzettend druk met van alles en nog wat en terwijl we niet precies weten waarom we de druk blijven opvoeren. Wat nou als je zo nu en dan even mag gaan liggen, luieren, niksen? Bijvoorbeeld tussen de middag gewoon lekker ergens liggen. Je hoeft je even niet staande te houden. Maar pas op! Probeer je nog van alles overeind te houden terwijl je “lekker” ligt? Dan houd je jezelf voor de gek. Want “lekker” kan het dan niet zijn, je bent er niet eens. Jij bent nog steeds aan het rennen terwijl je besloten had om te niksen.
Maar – wat betekent niksen voor jou? Gun je dan alleen je fysieke lijf rust of mag je geest ook kalmeren?

Voorheen was ik bang voor het niksen, ik had het idee dat als ik tot stilstand zou komen alles waarvoor ik aan het wegrennen was mij in zou halen. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat dit het ultieme bedrog is van mijn eeuwig herhalende patroontjes. Alles doen om maar niet te voelen. Oh oh, wat is mijn (belevings) wereld 180 graden gedraaid zeg!
Ik heb de keuze om wel of niet te voelen. Om het leven wel of niet aan te gaan. Geloof mij wanneer ik zeg dat sinds ik de keuze heb gemaakt om volop het leven te ervaren en dus ben gaan voelen, ik weer open ben gaan staan voor liefde en passie. Want kiezen om iets te vermijden vanuit angst voor de pijn zorgt er voor dat je je ook sluit voor de liefde. Hoe zou de seks zijn wanneer je werkelijk ALLES voelt? Hoe vervullend zou intimiteit dan zijn?

Blijf godverdomme nou eens overeind staan ja?!

Dit is een gedachte die vast elke man wel eens gedacht heeft. Het raakt me zo ontzettend wanneer mannen deze
ver-houding hebben met hun penis. Zo streng, zo HARD en dat ‘moet’ dan presteren in mij? Ja, ik wind er maar even geen doekjes om, want dit is de keiharde waarheid waar veel mannen mee te maken krijgen en dus mee moeten dealen. Maar hoe deal je met deze druk? Nou – eigenlijk staat dat hierboven al beschreven. Ga even stil staan en doe niets. Wie weet wil jouw penis juist even niksen! Misschien is hij wel veel slimmer dan jouw brein dat vaak zo druk is met presteren en heeft hij door dat bijvoorbeeld de knuffelfase op dat moment is aangebroken.

Ooit aan gedacht dat een vagina en een penis tijdens seks energetisch met elkaar aan het communiceren zijn?
Vooraf al en achteraf ook trouwens. 

Wees ten aller tijden ontvankelijk ja?!

Een diepliggende overtuiging bij veel vrouwen is dat ze sneller klaar moeten zijn voor penetratie dan dat ze werkelijk zijn. Nat genoeg? Daar gaan we! WAAR gaan “we” dan in godsnaam naar toe dan? Het raakt me dat ik ontelbare keren seks heb gehad zonder dat ik daar op dat moment open genoeg voor was. Misschien fysiek ruim genoeg, maar de verbinding met mijn wezen en hart was vaak gesloten. Ik kon daardoor tijdens intimiteit niet mijn eigen ritme voelen en volgen. Neem daar nog de angst om te gaan staan bij en ga dan maar eens liggen.

Weten we eigenlijk wel dat een vagina en een penis zich beter op elkaar kunnen afstemmen wanneer wij ontzettend goed kunnen niksen?

Ga aan op het aan-gaan, zonder ‘uit’ te gaan.

Zodra je oké bent met jezelf tijdens niets doen, hoef je jezelf niet overeind te houden. En dán kan hij zonder druk gaan staan en zij in vrijheid openen. Liggend, zittend, staand, hoe je maar wilt natuurlijk! Ik heb er vertrouwen in dat iedereen het verlangen voelt om verbonden seks met elkaar te ervaren, maar dat we door angst voor kwetsbaarheid het niet aan gaan. Draag zorg voor jezelf door stil te gaan staan en leer een diepe connectie te maken voor, tijdens en na seks.
Maar – wat betekent seks voor jou? Gun je dan alleen je fysieke lijf genot en/of kan je geest ook passievol zijn? Kun jij kiezen voor seks en tegelijkertijd niksen?

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag