Woorden over Tantra
10 april 2024
Wat is Gezonde Seksualiteit?
27 juni 2024
Toon alles

Lekker toch?

De veel voorkomende verkeerde verwachtingen van een Tantramassage..

In 2017 ben ik mijn praktijk begonnen als Tantramasseuse, dit was de start van mijn zeer dynamische beroep. Inmiddels geef ik geen losstaande massages meer, maar bied ik op een ervaringsgerichte wijze tantrische intimiteit coaching.

Het wordt tijd dat ik mijn visie op het begrip “tantramassage” eens verder uitdiep.

Want, wat houdt een tantramassage nou eigenlijk in?

De reden dat ik mijn werkwijze gewijzigd heb is dat ik merkte dat het nemen van een tantramassage gezien werd als doel. Even lekker ontspannen, genieten en ervaren van stromende levensenergie.
De bijzondere werking van zo’n massage sessie ging hiermee aan zijn doel voorbij. Wat heb je aan Tantra wanneer je het niet kunt integreren in je dagelijkse- of seksuele leven? Dan blijft het bij een kortstondige beleving, best zonde.

In mijn ogen kan een tantramassage in de juiste setting ontzettend veel heling en transformatie brengen. Zeker wanneer je, net zoals vrijwel iedereen, bepaalde blokkades ervaart op intiem vlak. Als dit het uitgangspunt van tantrische sessies mag zijn, wordt een massage een magisch middel.

Van doel naar middel, de juiste vorm vinden.

Het mooiste aan een tantramassage vind ik het organische aspect, om je als ontvanger én gever mee te laten voeren door de energie. Zonder verwachtingen en vanuit verbinding in het moment.
Geen enkele massage zal er daarom hetzelfde uit zien, zelfs al heb je jaren ervaring, de stroming en de connectie beginnen telkens opnieuw.

En tóch kun je jezelf voorbereiden, trainen zelfs, om vooraf aan een tantramassage al volledig open te staan. Dan wordt de massage een toevoeging, een bekrachtiging van alles wat er is in je lijf, ziel en geest.
Het is dus zowel een manier om te helen als een weg van verering. Tantrische aanraking is een verhaal vanuit liefde, een dans met eerbied en kan je in diepe vervoering brengen. Tenminste, als je weet hoe je dit kunt ontvangen, anders gaat de magie aan je voorbij..

De kunst van een open ontvanger zijn.

Waar tantra je voor uitnodigt is het spelen met tegenpolen, met bijvoorbeeld vrouwelijke en mannelijke energie. Een tantramassage kan je volledig in overgave brengen en hierin zijn ook twee uitersten te vinden:

Je kunt passieve overgave voelen, dan laat je alle sensaties als het ware allemaal door je heen komen. De kalme, ontvankelijke en vrouwelijke kant – water.
Je kunt actieve overgave voelen, dan sta je jezelf toe om (bewust) je lijf te laten reageren op sensaties. De roerige, scheppende en mannelijke kant – vuur.

Beiden gebeuren tegelijkertijd en afwisselend. Door hierin bewust te variëren kun je de doelgerichtheid wat losser laten en heelheid gaan ervaren.

Waarom het verder gaat dan een erotische massage.

Veel mensen denken dat een tantramassage en een erotische massage hetzelfde zijn of op elkaar lijken. Ik heb zelfs “tantra collega’s” die je dit doen laten denken en waarbij je tegen een hoger bedrag een hoogtepunt cadeau krijgt. Lekker toch?
Naar mijn mening is het stimuleren van de erogene zones totdat er een climax komt zeer plat en leeg.

Zodra je aan deze oppervlakte blijft zal je nooit de kracht van tantra werkelijk ervaren. De ruimte die een oprechte tantramassage kan scheppen voor levenslust, warme liefde en verbinding met het grotere is onvoorstelbaar.
Naar mijn mening is het bewandelen van het pad naar natuurlijke extase zeer verdiepend en vervullend.

Je weet het pas wanneer je het beleefd hebt!

Terug naar de beleving, natuurlijk is het zalig om een tijd in overgave te zijn. Hoe prachtig is het om dit regelmatig met je partner te ervaren?
De weg van diepe ontspanning gaat altijd gepaard met vertrouwen en verbinding. Beide kun je leren voelen en zal je moeten beoefenen wil je je nog meer openen voor diepere en langdurende intimiteit.

Ik bied verschillende sessies voor koppels aan waarin je samen Tantra kunt verkennen en verdiepen. Ook het leren geven van een tantramassage is onderdeel van het aanbod. Ga aan de slag met allemaal tantrische technieken om uiteindelijk je over te kunnen geven aan jullie stroming.

Ook wanneer je individueel bezig wilt met een bepaald thema kun je altijd contact leggen.

Een tantramassage schept een liefdevolle space voor overgave.

Met licht, liefde én lust!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag