Een opgedroogd huwelijk
28 oktober 2022
Pornografie is verwarrende Wellust
24 februari 2023
Toon alles

Over Sekswerk

In de nieuwe film “Good Luck to you Leo Grande” gaat een weduwe het onderzoek rondom haar seksualiteit aan met een jonge mannelijke sekswerker. Ze heeft nog nooit een orgasme beleefd en voelt veel schaamte rondom haar sensualiteit.

Meer ga ik niet verklappen over de film, het is zeker de moeite waard om zelf te kijken!
Wat ik wel graag wil delen is het belang van dit soort werk en hoe dit prachtig geportretteerd wordt in de interactie tussen de twee hoofdrolspelers.

Oké nog een klein tipje van de sluier:
Zodra zij zich over durft te geven aan het genot, zonder ook nog maar een orgasme te hebben beleefd, gaat ze stromen. Je ziet het aan alles, ze is minder stijf en zenuwachtig. Ze lacht meer en haar ogen stralen. Kortom, haar levensenergie is weer volop actief én warm.

Het stromen van levensenergie is ontzettend belangrijk wanneer je gezond en vitaal wilt blijven of worden. Seksualiteit is hiervoor eigenlijk een hele natuurlijke manier, want seks brengt je direct meer in verbinding met je levensenergie. Of je perse de (volledige) daad moet beleven om de energie actief te maken is een vraag die je jezelf kunt stellen.
Met Tantra is dit in ieder geval niet nodig. Je kunt zelfs zonder naakt te zijn en seks te hebben gewaarzijn ontwikkelen rondom de activatie en stroming van je levensenergie.

 

sekswerk

 

Hoe leer je werken met “seks”?

Seksuele energie of ook wel levensenergie heeft verschillende fasen waarin het kan verkeren. Koel, warm en heet, je zou het gevoelstemperaturen kunnen noemen. Dit is een vrij eenvoudige manier om het te leren waarnemen.
Over het algemeen is de stroming van je levensenergie redelijk koel en neutraal. In het dagelijks leven wil je graag een kalme en gedoseerde energie hebben zodat je balans ervaart.
Wat hierbij een aandachtspunt is, is het gevaar op bevriezing en stagnatie. Zit je te lang stil? Dan word je vanzelf koud. Zo werkt het ook met levensenergie, blijft het te lang op één plek door “verkeerde” focus of onderdrukking? Dan zal het uiteindelijk bevriezen. Later meer hierover.

De volgende fase is die van licht opgewarmde levensenergie. Dit ontstaat vaak wanneer je gepassioneerd iets onderneemt, met je volledige aandacht. Je betrekt je hart bij datgene wat je doet. Hierdoor gaan emoties en gevoelens ook meer stromen. Wat erg fijn of juist ongemakkelijk kan zijn.
Het is de kunst om de gevoelens die ongemak brengen toe te laten en niet direct weg te duwen. Dat is namelijk dé manier om in een bevriezing terecht te komen. Wanneer je ze oordeelloos laat stromen wordt de mate waarin je kunt genieten meer en kun je hete energie gaan opwekken.

Wanneer levensenergie orgastisch wordt kun je spreken van hitte. In deze staat is het mogelijk om diepe intimiteit en extase te ervaren. Wanneer je dit met jouw bewustzijn versterkt kunnen oude bevroren energieën, trauma’s en blokkades vrijkomen en oplossen.

Het is de kunst om in alle veiligheid te ‘werken’ met flink opgewarmde of hete levensenergie, pas dan kan jouw systeem zich eraan overgeven. Met een langzame en gedoseerde opbouw. Anders verbrand je en raak je uitgeput.

Hier kun je zelfstandig mee experimenteren, door bijvoorbeeld te beginnen met zelfbeminning (dat is wat anders dan zelfbevrediging). Je kunt samen met je partner als je die hebt, tantrische oefeningen gaan doen.
Of je boekt (samen) een tantra sessie, dit kan bij mij of bij andere aanbieders. Het is belangrijk om een klik te voelen met de persoon waarmee je samen gaat werken, zodat je je comfortabel voelt. Kijk daarom altijd of de werkwijze bij jou past.

 

Hoe werk ik met “seks”? 

Mijn werkwijze is sinds dit jaar wat gewijzigd, iets waar ik én de mensen die bij mij komen erg tevreden over zijn. Voorheen gaf ik alleen tantramassages en deze zijn met de jaren steeds intenser geworden qua energiewerk. Er vinden diepe helingsprocessen plaats in mijn praktijk en daarom heb ik ervoor gekozen om altijd eerst te beginnen de Tantra Awakening Sessie.
Een voorbereidende sessie om te voelen of je een diepgaand proces aan wilt gaan door middel van tantra. Je leert mijn werkwijze kennen en leert je te openen voor tantrisch lichaamswerk. Bij tantra hoef je niet naakt en sexy te zijn om bevrijding te kunnen ervaren. Het gaat over verbinding maken met jouw unieke levenskracht. Hoe beleef jij seksualiteit?

 

Tantra is geen sekswerk.

Tantra is werken met “seks”.

 

 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag