Misbruik als oorzaak van bevroren Levensenergie

Lees hieronder meer over de ijskoude gevolgen van seksueel grensoverschrijdende ervaringen.

Wanneer je dit hebt meegemaakt en je wilt erover praten of het proces van diepe heling beginnen.
Voel je vrij om contact op te nemen met mij als ervaringsdeskundige.

Trigger Warning

Foto (4)

Mijn tantrische perspectief op misbruik

Het is misschien wat overdreven om met “harde” feiten aan te komen rondom seksualiteit, maar ik doe het toch.
Want wanneer je naar de cijfers kijkt en leest dat er zo’n 1,8 miljoen mensen per jaar seksueel grensoverschrijdend gedrag meemaken, kun je de noodzaak zien.
Het is broodnodig om aandacht te schenken aan de effecten en heling van seksueel misbruik.

Lees meer over wat dit wangedrag met je seksualiteit kan doen.

Foto (2)

Stel je bent als jong volwassene zo maar uit het niets betast op straat. Of heb je als tiener een oom gehad die zijn handen niet thuis kon houden. Wie weet ben jij er één van velen die als jong kind overgeleverd was aan de lusten van je naasten. Of heb je hebt nu de zoveelste relatie met iemand die zich regelmatig opdringt aan je.

Allemaal indringende gebeurtenissen met verregaande gevolgen.

Stel je bent nu een vrouw of man die zich seksueel verloren voelt. Uit het veld geslagen zodra het intiem wordt. Ben jij ook iemand die nauwelijks kan voelen waar haar/zijn seksuele behoeftes liggen? Die een drang heeft naar hygiëne, schoonheid en reinheid en zichzelf snel vies vindt. Iemand als één van velen die zijn/haar lijf niet lief heeft.
Wie weet ben jij ook zo’n vrouw of man die door alle gebeurtenissen nu een ijle en koude verbinding heeft met het bekkengebied.

Allemaal tekenen van bevroren Levenskracht.

Kom je alsjeblieft uit de Freeze?

Wie weet zijn inmiddels je geliefden op de hoogte van jouw ervaringen uit het verleden. Heb je misschien therapie gehad om de ergste randjes er vanaf te halen. Ben je er eindelijk aan toe om voor jezelf te kiezen en bij hem/haar weg te gaan. Of ga je de moed bij elkaar rapen om je huwelijk weer intiem te maken.

Toch kan het zo zijn dat de dingen allemaal best stroef lopen. Je hebt weinig energie en je bent al moe voordat de ochtend voorbij is. Neig jij ook naar makkelijke afleiding en houd je contacten op afstand? Intimiteit is voor jou een sporadische toevalligheid en meestal is het te spannend om het werkelijk te verkennen. Ook emoties en fysieke sensaties zijn eerder een bedreiging dan een boodschapper. Toch gaan we door en door.

De stagnatie van je levensenergie staat op het spel.

Foto (3)

Het is meer dan logisch dat je na traumatische ervaringen die met je basisveiligheid te maken hebben, in je hoofd gaat leven. Dat jouw overlevingsstrategie bepaald heeft dat je gevoelens weg moet drukken. Het is zelfs heel natuurlijk dat wanneer je bevriest jij jouw lichamelijke sensaties minder goed waar kunt nemen.

Wat ook overduidelijk is, is dat heling van negatieve seksuele gebeurtenissen op alle fronten gedaan zal moeten worden. Dit is ontzettend spannend om te doen, met name omdat vertrouwen geen algemeen goed meer voor je is. Je heb tot in je ziel kunnen voelen dat jouw autonomie onderworpen werd aan de allesoverheersende gretigheid van een ander.

Dit deel van jou, wat het tot de kern heeft meegemaakt, behoeft aandacht. Het wil liefdevolle erkenning en omarmd worden in zachtheid. Dit deel is naarstig op zoek naar warmte en intimiteit om te kunnen helen.

Maar jij bent koud geworden.

Heling heeft Hitte nodig

Wanneer je een seksueel trauma hebt opgelopen heb je een zeer intense en krachtige beleving gehad. Op energetisch niveau is er bijna niets zo sterk. Doordat het deze intensiteit heeft komt het ontzettend vaak voor dat alles wat neigt naar dezelfde kracht, als bedreigend kan worden ervaren. Hierdoor kun je regelmatig getriggerd raken en komt er een extra freeze bovenop de kou waar je al in zit.

Het is mogelijk om langzaamaan wat meer warmte toe te laten. Om beetje bij beetje te smelten (en niet te gaan hakken) om tot de kern te komen. Ik zeg je dat het bestaat om volledig uit de bevriezing te komen en weer intensiteit toe te kunnen laten.
Kun jij je voorstellen dat de hitte weer gaat stromen? Dat jouw levensenergie krachtiger wordt dan de gebeurtenis die je hebt meegemaakt? Is het in jouw ogen mogelijk om na zo’n verscheurende ervaring weer heelheid te voelen?

IMG_0665-001 (2)

Weer volop genieten na heling van misbruik.

Stel je voor je bent iemand die vrijuit durft te dansen en te zingen. Je voelt de moed om jouw verlangens uit te spreken en waar te maken. Eindelijk kun jij intimiteit ervaren met je naasten. Ben je verankerd in je kracht door het thuiskomen in je lichaam.

Het begin van heling start met warmte, de liefdevolle omarming van jezelf (en van je partner). Met aanraking en aandacht kun je het verhaal rondom het misbruik herschrijven op celniveau en weer gezonde seksualiteit beleven.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een kennismaking via beeldbellen.
Ik sta graag voor jou of jullie klaar!

De kunst is om weer helemaal je lichaam bewonen
en de warme levensenergie te ervaren.