Shibari Ritueel

In vrijheid gebonden.

De angst recht in de ogen aankijken omdat je toch geen kant op kunt..
Deze touwkunst gaat over controle loslaten en dieper zakken in jouw essentie.

Zoek samen met mij jouw grenzen op en maak kennis met een liefdevolle vorm van bondage.
Weet je veilig in de ultieme begrenzing.

Event Pic (35)

De touwtjes uit handen geven

Vastgebonden op de mat, weerloos en kwetsbaar.

Het is een groot verlangen van veel mensen om op deze manier diepe overgave te ervaren.
Overgeleverd aan de touwen in de handen van iemand anders.

Deze vorm van bondage is een ervaring die je terug brengt naar je kern.
Doordat jouw lijf nauwelijks kan bewegen wordt je hele systeem uitgenodigd om zich over te geven.
Om diep te zakken en de controle los te laten.

Event Pic (38)

Het bevrijden van beperkingen

Wat kan Shibari voor jou betekenen?

Net zoals bij een Tantra sessie werk ik in mijn Shibari sessies ook graag met een intentie.
Het is namelijk niet zo maar iets om je te laten vastbinden en er kunnen veel
emotionele stukken aangeraakt worden wanneer je vastgebonden bent.

De volgende thema’s zijn zeer geschikt om mee te werken: veel controle dwang voelen, weinig contact met gevoel en emoties, angst voor de dood, claustrofobie, onderdrukte verlangens en verslavingen.

Ik werk in mijn sessies altijd intuïtief en vanuit verbinding. Voor mij ligt de schoonheid verborgen in jouw persoonlijke ervaring van het moment.
De intensiteit van een sessie met touwen verschilt per keer en moment, dit kan van heel zacht en subtiel naar wat harder en ruwer gaan. Dit ligt helemaal aan jouw wensen en grenzen.

Tijdens de sessie blijf je gekleed of draag je ondergoed.

De bijdrage voor een Shibari Ritueel van ong. 1,5 uur ligt tussen de €130,- en €180,-

Ervaringen van anderen

 • Anne
  Mijn Shibari sessies.. Ik die graag in het dagelijks leven graag de controle heeft, en die claustrofobisch is, geen lift ga ik in. Ik ga mij laten vastbinden met touwen door iemand anders. Oh mijn hoofd vindt van alles en ik voel de angst, maar ook met Nicole voelt dit goed. Alles wordt afgestemd, vertelt, ik mag er helemaal zijn met alles. Het touw voel ik langs mijn lichaam gaan en zachtjes word ik vastgebonden, zo teder en liefdevol, maar vooral zo veilig. De eerste x komt de angst omhoog en laten we het bij alleen mijn bovenlichaam in de touwen. De angst mag er zijn is veilig bij ons en hoef ik niks mee. Tot zo ver vastbinden die dag. Daarna toen kwam voor mij de verassing het cadeautje... Ik werd langzaam ontdaan van de touwen, ze streelden langs mijn huid met elke knoop die werd losgemaakt, en al mijn zintuigen waren aan, ik voelde alles zo bewust, de ontlading, zo sensueel, ik voelde me als een cadeautje die werd uitgepakt, touw wat mijn lichaam streelde en iemand die dit vol passie en verbinding bij mij doet, wow ik wil meer...ik was zo geraakt door alles, en vol energie nadien De tweede sessie keek ik gewoon naar uit en gaan we all the way en mag Nicole mijn hele lichaam met touw vastbinden, ik wil voelen dat ze dit doet, ik wil me overgeven niet nadenken, overgave all the way.... en wat ontstaat er dan een ruimte in jezelf, het denken is gewoon weg, er is niks anders dan voelen, verbinding, veiligheid, geen angst die me tegenhoudt.... Overgave
  Anne
 • Mijn Shibari sessie bij Nicole bracht me tot diepe overgave. Het voelt veilig en vertrouwd. Ik kreeg een blinddoek om en dat hielp om niet teveel na te denken.
 • Gister avond na de Shibari sessie had ik soort diepe loomheid. Ik heb best wel diep geslapen met vlagen van aparte dromen. Ik voelde mij geborgen. Vertrouwen in mezelf mijn eigen lichaam en eigenlijk ook een dieper vertrouwen in jou. Ik leer hierdoor dat ik meer mag vertrouwen in andere mensen.. Ben heel benieuwd hoe een volgende sessie met de touwen zal zijn.!!
 • Jans
  Je bewegingsvrijheid laten beperken? Je volledig overgeven aan iemand? In jezelf gekeerd raken? Ik, die erg gehecht is aan (bewegings-) vrijheid, heb dit ondergaan. Ik dacht tegen mijn natuur in, maar wat dus reuze mee blijkt te vallen. Nicole heeft op een liefdevolle, integere en vakkundige manier de kunst van het vastbinden bij mij toegepast. Je bewegingsvrijheid steeds verder inperkend en dit heel bewust zijn. Een innerlijke rust, misschien wel gelatenheid ervaren. Laat dingen maar gebeuren; bij mij in stilte en geblinddoekt. Het touw op je lijf voelen bij het knopen en het loshalen voelt intens en zet je zintuigen op scherp. Een gevoel van hernieuwde vrijheid, misschien wel een beetje uit de band springen, heb ik nog dagen ervaren. Kortom een ervaring om niet te vergeten en zeker nog eens te herhalen. Het heeft mij goed gedaan.
  Jans

Shibari is Vrijwillige Begrenzing

Ik deel graag iets meer over mijn eigen ervaringen met Shibari.

Oktober 2020 werd ik voor het eerst door een kennis vast gebonden. Hij had prachtige muziek uitgekozen en ging heel intuïtief te werk. Ik werd geblinddoekt en dit zorgde direct voor een bepaalde overgave.

Tijdens deze sessie ben ik mijn diepe angst voor de dood én voor het leven tegengekomen. Ik werd bang en omdat ik vast zat kon ik niets anders dan het aankijken. Voelen wat er doorvoeld wilde worden en dwars door deze oer-angst heen gaan.

Het was voor mij een hele bijzondere manier van mezelf tegenkomen in een veilige setting. De zorgvuldigheid in het vastmaken én het heel langzaam loshalen maakt dat ik passie heb gevonden in Shibari.
Op regelmatige basis laat ik mij vastbinden en hierdoor kom ik telkens een stukje dichter bij mezelf.

Lees meer in deze blog

Event Pic (40)