Verslaafd aan Verlangens
7 april 2022
Hoe wil jij jezelf ervaren?
6 augustus 2022
Toon alles

De Filosofie achter Lust Liefde Licht

 

Lust, Liefde en Licht is de nieuwe naam van mijn praktijk, pakkend en best simpel. Ik ervaar het als een eenvoudige manier om uit te kunnen leggen wat Tantra is.

Met deze blog wil ik wat meer de diepte in duiken en meer de filosofische benamingen erbij pakken. Ik heb nogal een voorliefde voor semantiek dus ik ben uiteindelijk uitgekomen bij de drie E’s.

 

Erotiek, Egotiek en Esotiek.

Ik zal ze hieronder verder uitleggen, maar de eerste is vrij duidelijk, dat gaat over Lust.
Egotiek is niet alom bekend, maar gaat vooral over wie jij bent als mens dat Liefde kan ervaren.
Esotiek bestaat officieel niet. Het is een zelfverzonnen vervorming van Esoterie en Mystiek, het Licht.

 

Laten we beginnen bij de oorsprong:

Erotiek

Lust is onze natuurlijke drijfveer, datgene wat impulsen geeft om in beweging te komen. Onze oerinstincten zijn gebaseerd op het vermijden van pijn en het ‘najagen’ van genot. Best eenvoudig als je het zo bekijkt! Dit wil ik wel en dit wil ik niet.

Toch is het beleven van lust in de praktijk minder simpel als dat het lijkt. We lopen vaak tegen gedachten, gevoelens, overtuigingen en patronen aan die (onbewust) een rem plaatsen op genot en plezier. Hiermee beperken we onszelf enorm of raken we juist verslaafd.

Erotiek is sterk verbonden met de plek in onze buik waar passie en verlangens huizen. Binnen Tantra is het de kunst om de verbinding met je lichaam te leren bekrachtigen. Je wilt er aanwezig kunnen zijn zodat jij jouw unieke verlangens en behoeftes leert kennen, leert doorvoelen en leert uiten.
Dit is wat mij betreft vrijwel onmogelijk wanneer je niet ook aanwezig bent in je hart en jezelf kunt openen voor de liefde.

 

Om dit te kunnen moet je weten wie je bent:

Egotiek

De vraagstukken over wie je bent en waarom jij de dingen doet die je doet zijn belangrijk als het gaat om egotiek. De menselijkheid in jezelf herkennen met alle emoties en relationele connecties. Alles wat je mee hebt gemaakt in contact met je ouders, vrienden en geliefden hebben zowel een positieve als negatieve indruk op je gemaakt.

Wanneer de pijn van de negatieve gebeurtenissen zwaar begint te wegen, sluit je hart zich uit zelfbescherming af. We kennen dit allemaal en we zijn allemaal in een bepaalde mate verstrikt geraakt in onze mechanismen om niet meer gekwetst te kunnen worden. Dit remt de stroom van liefde enorm, zowel in je relaties als in jezelf.

Egotiek gaat over jezelf ontdekken, de waarheid achter de pijnstukken zien en het doorvoelen van angsten en verdriet. Om weer vrijuit te kunnen verbinden, om weer intiem te durven zijn én de (levens) lust de ruimte te geven.

Zodra je hier aandacht aan gaat schenken zal je diverse expansie ervaringen beleven. De ruimte die jij inneemt in het leven wordt ruimer, je groeit. Verbind je deze liefde met erotiek? Dan groeit daarmee ook je genotsbeleving, dan verruimt de intimiteit.

 

Dan heb je nog de vrijheid om te kiezen voor genot of niet.

Esotiek

Als mensen bezitten wij de mogelijkheid om dingen met voorbedachten rade te doen, met een bepaalde intentie. Wij kunnen onze focus ergens op richten en aandacht schenken aan datgene wat wij belangrijk vinden. Zo kunnen we ook naar onszelf kijken.

Deze eigenschap van bewustzijn, het kijken naar jezelf, naar de ziel, het licht dat je bent, jouw essentie, brengt je naar meer zelfkennis. Dit is de wijsheid om op een diepere laag een constructieve bijdrage te zijn voor de evolutie van de mens. De zoektocht naar vervulling en een zinvol bestaan ligt in zelfinzicht en zelfwaardering.

Esotiek geeft je inzichten in hoe jij als uniek wezen met verschillende kwaliteiten, een co-creator met het leven bent. Het leert je hoe je samen kunt werken met de wetten van het universum. Verbind je Esotiek met Egotiek en Erotiek? Dan kun je gaan ervaren hoe het is om jouw volledige potentie te leven.

 

 

De samensmelting van Lust, Liefde & Licht

Gedreven door Erotiek,

Gestuurd door Egotiek,

Gevonden door Esotiek

 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag