Pornografie is verwarrende Wellust
24 februari 2023
Wie hijgt die krijgt
19 april 2023
Toon alles

4 Tips voor meer Quality Time in bed

Heb jij ook behoefte aan echte verbinding terwijl jullie intiem zijn?

Ik heb naar aanleiding van de Tantra Zelftest en de 4 Sleutels een aantal unieke tips gemaakt om de kwaliteit van jullie seksleven te vergroten.
Je kunt de tips gebruiken tijdens het voorspel, de seksuele daad en ook voor het naspel zijn ze zeer handig.

De tips zijn verbonden aan één van de vier sleutels, dus na het lezen van deze blog kun jij met de zelftest erachter komen welke tip het beste voor je zou kunnen werken.

 

1.     Helderheid creëren

Zorg ervoor dat je rust in je hoofd hebt wanneer je intiem wilt zijn. Vooraf veel piekeren of stress hebben werkt niet echt bevorderlijk in de connectie met je partner.
Stel je maar voor dat je hoofd helemaal vol zit met allemaal wolken, gedachten die jouw gezichtsveld bedekken. Er is geen helderheid op dat moment maar net zoals het in de natuur gaat, kan de wind de wolken doen wegdrijven.
Jij kunt hetzelfde doen met jouw ademhaling. Met elke volledige uitademing kun je jouw gedachtenwolken wegblazen. Zodra je dit een aantal keer hebt gedaan zal je merken dat het steeds rustiger geworden is in je mind.

Help elkaar herinneren aan deze kalmte en neem initiatief door bewust te ademen. Laat je adem horen en maak het lang en diep. Dit is de perfecte manier om beide zenuwstelsels te synchroniseren.

 

2.     Compassievolle aandacht

Zodra je gedachten wat meer op de achtergrond zijn kun je jouw focus gaan richten op je gevoel in je hart en lichaam. Dit is een prachtig startpunt om vanuit de intimiteit op te bouwen. Je wakkert jouw sensitiviteit aan en hierdoor kun je beter waarnemen waar je behoeftes en verlangens liggen.
Als je compassievolle aandacht beoefend dan word je gevoeliger voor signalen en prikkelingen. Iets wat natuurlijk erg aangenaam is tijdens seks. Maar gevoeligheid is ook iets wat direct jullie connectie versterkt en verdiept. Je valt als het ware uit patronen van herhaling en beland samen in het hier en nu.

Met de rust in je hoofd kun je eenvoudiger zakken in de liefde van je hart. Wanneer je eerst je aandacht naar binnen toe richt én dan naar buiten kun je volledig en ontspannen aanwezig zijn in het moment.

3.     Variërende aanraking

Deze tip hangt erg samen met de eerste twee, die zijn namelijk belangrijk wil je de volgende goed kunnen uitvoeren. Want pas wanneer je een kalmte ervaart en aandacht hebt voor dit moment kun je de spontaniteit en speelsheid verkennen.
Het komt ontzettend vaak voor dat we verzanden in statische handelingen. Iedere keer hetzelfde doen om (zo snel mogelijk) naar het hoogtepunt te komen. Door weer te gaan variëren in aanraking en beweging vind je een nieuwe dynamiek.
Je kunt het zien als spelen met tegenpolen, uitersten opzoeken en zo het speelveld vergroten. Altijd in je comfortzone zijn wordt op een gegeven moment ontzettend saai.

Massages met of zonder olie zijn een geweldig leuke manier om elkaar te prikkelen. Wanneer je regelmatig elkaar aanraakt en het daarbij laat, dus niet over gaat op seks, kun je de spanning opvoeren.

 

4.     Verbinding maken

Seksuele spanning die actief gevoed wordt is een krachtig ‘middel’ om jullie verbinding te versterken. Ik schrijf ‘actief gevoed’ omdat er namelijk ook seksuele spanning is die passief gevoed wordt. Bijvoorbeeld doordat jullie elkaar vermijden door conflict of onzekerheid en wanneer er frustraties zijn. Dit is behoorlijk destructief zoals je misschien wel weet.
Zodra je “positief gevoede” seksuele spanning ervaart met elkaar, is het de kunst om hier tijdens seks volledig in te ontspannen. Je wilt met de rust in je hoofd de intensiteit opvoeren zonder te forceren zodat je op een vrije en speelse manier kan gaan exploreren.

Er is moed voor nodig om dit proces van overgave in te gaan. Je weet namelijk nooit wat je tegen gaat komen. Intimiteit vraagt om durven voelen en loslaten wat de uitkomst zal zijn. Dan vind je als vanzelf de meest echte verbinding.

 

Leuk dat je ze alle vier hebt gelezen!

Via deze link kom je bij de Tantra Zelftest.

Met licht, liefde én lust!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag