Soms heb je gewoon een nieuwe benaming nodig..
24 september 2023
Als lusten lastig worden
30 januari 2024
Toon alles

Doe jij al aan Zelfbeminning?

Een nieuwe hype voor de bewuste mens.

 

De meeste mensen die op (spiritueel) zelfonderzoek gaan, komen uiteindelijk altijd bij thema’s terecht rondom intimiteit en verbinding.
Hoe komt het dat ondanks dat seksualiteit onze belangrijkste drijfveer is, het seksleven van velen helemaal niet zo optimaal verloopt? En hoe kun je dit transformeren?
Dit is het begin van een zoektocht naar de diepte én de kracht van jouw relatie met seks. Een reis die eens verder gaat dan de korte momenten van bevrediging, dit brengt je naar de essentie van innerlijke seksuele vrede. 

Dit is een uitnodiging aan iedereen die een persoonlijke ontwikkeling door wil maken op seksueel gebied. Want zeg nou zelf, is jaar in en jaar uit hetzelfde doen nou zo bevredigend? Hoe maak je het completer?

Ga jezelf beminnen!

 

Zelfbeminning is namelijk de geëvolueerde versie van zelfbevrediging.

Wellicht herken je het wel dat wanneer je wat langer in een relatie zit de seks niet altijd meer zo vervullend is als in het begin. Of wie weet ben je al een tijdje single en is intimiteit ver te zoeken.
Soms kunnen we behoorlijk vast komen te zitten in patronen van bevrediging waardoor intimiteit wat eentonig en misschien zelfs mechanisch kan raken.

Is jouw seksualiteit ook een beetje statisch en koud geworden?

Dan is het nodig om jouw seksuele verlangens en gewoontes eens te evalueren.

Kun je het je voorstellen om altijd die warmte te voelen en weer volledig open komen te staan voor liefde en lust? Hoe mooi zou het zijn wanneer je die verliefde vervuldheid regelmatig, misschien zelfs dagelijks kunt voelen?

Bij deze ben je uitgenodigd, uitgedaagd tot zelfonderzoek om jouw unieke seksualiteit te verkennen en bekrachtigen.

Hoe tevreden ben jij op dit moment?

Deze vraag is onmisbaar, pas wanneer je erkent waar je staat kun je vooruit. Dus, is jouw seksleven heet genoeg voor je? Beleef je voldoende verbinding en heilzame orgasmes?
Of sta je nog maar aan het begin en ben je misschien vanuit schaamte bij de eerste drempel blijven steken?

Veel mensen kennen bijvoorbeeld maar één vorm van orgasme, het piekorgasme. Voor anderen lijkt zoiets als een orgasme niet of nauwelijks te bestaan en weer voor anderen is de vroegtijdige piek geen hoogtepunt (meer).
Deze belemmerende situaties zijn symptomen van blokkades op intiem gebied en maken dat je niet vrijuit kunt vrijen, best jammer toch?

Jouw innerlijke beleving van seks bepaalt het hoogtepunt.

Wanneer je schaamte voelt over je lichaam, perfectionistisch bent of controledwang hebt zit je veel in je hoofd. In deze staat is het onmogelijk om volop te genieten en het organisch te laten verlopen.
Om met je aandacht te verbinden vanuit seksualiteit is een daad van liefde. En dit vraagt moed, zelfbewustzijn en vertrouwen. Alleen dan kun je vanuit die diepte de kunst van het beminnen ontdekken. Met je geliefde, maar het begint bij jezelf.

 

Verdiep jouw seksualiteit met intiem lichaamswerk.

 

De zin “zelfbeminning is de geëvolueerde versie van zelfbevrediging” zegt wat mij betreft alles. Wat ik hiermee bedoel is dat de basis van jouw seksuele zelf begint met bevrediging vinden. “Wat vind ik lekker?” Dit ontdekken we door vanaf onze pubertijd te experimenteren met masturbatie.
Iedereen heeft zijn of haar eigen vorm van zelfbevredinging, wat ze allemaal gemeen hebben is dat het een zalige ontlading kan bieden. Toch voelt het voor lang niet iedereen vervullend om aan zichzelf te zitten. Er heerst veel schaamte omheen, vooral rondom pornoverslavingen en afkeer voor eigen lichaam.

Wanneer jouw seksuele moment met jezelf al geen voldoening geeft, hoe kun je dan behoefteloos vrijen? Daarom is het van levensbelang voor de ontwikkeling van jouw intimiteit om regelmatig zelfbeminning te praktiseren. Dus jezelf liefdevol en intiem aan te raken.

 

Waarom zou je jezelf intiem willen aanraken?

 

Door onbewuste overtuigingen die meestal met eigenwaarde te maken hebben is er altijd een bepaalde drempel om werkelijk tijd voor jezelf te maken en jezelf aan te raken. Het lijkt vaak een onmogelijke opgave om op een intieme manier te genieten van je eigen aanraking. Herkenbaar, niet?

En toch is aanraking één van de meest helende krachten die er bestaat. Je hebt veel verschillende vormen van aanraken, allemaal bezitten ze andere kwaliteiten en geven ze andere effecten.

De vier tantrische vormen van aanraken:

  • Sensitieve aanraking biedt je een gevoel van veiligheid en ontspanning. Is alles wie ik ben welkom?
  • Sensuele aanraking prikkelt je om nieuwsgierig je zintuigen op scherp te stellen. Ben ik bereid wakker te worden?
  • Seksuele aanraking is waarbij er stroming en opwinding ontstaat voor jouw genot en groei. Hoe geef ik me over aan warmte?
  • Spirituele aanraking schept ruimte voor ontladen en opladen. Kan ik mezelf vullen met warme energie?

Wanneer je aan intiem lichaamswerk wilt beginnen is het goed om deze vormen van aanraking te (willen) ontdekken en in eerste instantie bij jezelf toe te passen tijdens jouw sessies van zelfbemining. De verdiepende vraagstukken die erbij horen brengen betekenis aan jouw intieme moment, het zijn manieren om jezelf nog beter te leren kennen en blokkades vrij te maken.

 

De kracht van intieme aandacht voor jezelf

 

Oh, wat heb ik mezelf de afgelopen jaren steeds beter leren kennen op seksueel gebied!

Ik was (pas) 21 jaar toen ik mezelf voor het eerst “klaar vingerde”, (daarvoor gebruikte ik wel eens een vibrator, maar dat was nooit echt heel lekker).
Tijdens deze ervaring was ik er helemaal klaar voor, ik wist ergens dat het voor mij wél mogelijk was om mezelf te orgasmeren.

Mentaal had ik me dus voorbereid en was ik op een zoektocht. Voor de juiste stemming deed ik ook moeite deze keer. Er branden kaarsjes, ik had de perfecte muziek uitgekozen en nam eerst de tijd om te mediteren. Het blijkt wel, toen was ik onbewust al tantrisch bezig.

Toen was het tijd voor het belangrijkste onderdeel, aandacht voor mijn fysieke lijf. Zij kreeg meer dan ooit de tijd en ruimte om te ontspannen en ik liet de mate van mijn opwinding als golven komen en gaan. Hierdoor gaf ik mezelf de vrijheid om in een extase te komen en een diepere betekenis te geven aan mijn seksualiteit.

Ik vond geen bevrediging door seks, ik werd seks en dát gaf vervulling.

 

Ben je benieuwd naar tantrische tips om dit ook te ervaren of heb je vragen rondom jouw seksualiteit?

Vanaf 2024 geef ik webinars waarin ik meer uitleg geef over Intiem Lichaamswerk.
Je kunt je vragen vooraf en anoniem naar mij sturen of tijdens het webinar live aan mij stellen.

Onderwerpen en thema’s die aan bod komen:

    • Verken je valkuilen en verlangens in intimiteit, hoe om te gaan met zelfafwijzing en onzekerheid.
    • Verdiep jouw gevoelens van opwinding en extase door het laten stromen van levensenergie.
    • Wordt een seksueel veilig en vervuld wezen, versmelten van lust & liefde en het belang van ademhaling tijdens intimiteit

Inclusief: krachtige oefeningen uit tantra, taoïsme en sjamanisme.

Binnenkort meer informatie!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag