Wie hijgt die krijgt
19 april 2023
Soms heb je gewoon een nieuwe benaming nodig..
24 september 2023
Toon alles

Tantra is alleen voor Hippies

Bewust intimiteit beleven, dat is toch alleen weggelegd voor de vrijgevochten alternatievelingen?

En wie zijn die individuen dan? Zijn we allemaal niet ergens een beetje Hippie?

Voor mij voelt soms het alsof ik in de “verkeerde” tijd ben geboren.

Want wanneer ik als jong volwassene in de sixties zou hebben geleefd, zou mijn passie voor Tantra helemaal niet zo gek gevonden worden.
Lang leve de Flowerpower en de vrije liefde! We zijn niet alleen.

 

Hippies staan erom bekend om gezamenlijk het leven te vieren en de liefde centraal te stellen.

 

Timothy Leary schrijft er het volgende over:

“Een hippie is het ‘etiket’ voor een vooraanstaand, onzichtbaar, ondergronds, evolutionair proces. Voor elke zichtbare hippie, op blote voeten, vol met bloemen en kralen zijn er duizenden onzichtbare leden van de levendige ondergrondse. Het zijn personen die zijn gericht op de innerlijke visie, die buiten het alledaagse, komieke leven vallen.”

Voor mij valt het woord ondergronds op uit deze tekst. Want ook Tantra is namelijk al in de huidige cultuur aan het woekeren.
Iedereen beleeft op een bepaalde manier namelijk tantrische ervaringen zonder dat ze het wellicht door hebben.

 

Misschien herken je het wel dat je ‘opeens’ tijdens intimiteit of seks in een staat van zijn terecht komt die buiten het gewone valt.
Het is een verruimende ervaring die je niet snel weer vergeet en veel inzicht kan geven. Die wanneer je het najaagt, ook nooit weer zal gebeuren. Het blijft een ongrijpbaar en altijd veranderend gegeven.

 

 

Toch kun je wel een atmosfeer creëren om dichter in de buurt te komen..

 

En dat is wat de levensstijl van de Hippies in mijn ogen bewerkstelligd! Met prachtige muziek, communities, festivals, geestverruimende drugs en natuurlijk de vrije seks.

De Hippie cultuur laat wat mij betreft zien dat je op een progressieve manier de gevestigde orde kunt verruimen. Om op een liefdevolle wijze de statische comfortzone uit te breiden naar een leefomgeving open voor seksuele en sociale revolutie.

Ze waren allemaal op een bepaalde manier bezig met Tantra. De één wat meer zichtbaarder dan de ander, de één wat naakter dan de ander. Maar veelal wel strevend naar een meer natuurlijke samenleving.

 

Zorgvuldige Geestverruiming in plaats van Losbandige Verslavingen

 

Wat we veelal in de mainstream media te zien krijgen over die alternatievelingen zijn de beelden van bijvoorbeeld drugsgebruik. Hippies die alleen maar blowen en compleet verward zijn door de LSD. Deze mensen zijn ergens hun verantwoordelijkheidsgevoel verloren.

Het zijn de extreme voorbeelden waardoor er veel angst gezaaid is rondom geestverruiming. Maar wanneer je je wilt ontwikkelen zal je toch enigszins vanuit je comfortzone naar de groeizone moeten bewegen. Zonder in de gevarenzone terecht te komen.

Drugs kan je een prachtig zetje geven, maar je hebt het niet nodig om te ontplooien. Er bestaan veel meer veilige manieren die ondersteunend kunnen zijn.

 

Misschien is Tantra wel de weg om jouw “Innerlijke Hippie” te bevrijden! 

 

 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag