Als lusten lastig worden
30 januari 2024
Wat is Gedegen Tantra?
10 april 2024
Toon alles

Help, mijn Partner wil Tantra doen!

Soms gebeurt het, je man of vrouw is “opeens” nieuwsgierig naar Tantra dingen.

Het beeld rondom Tantra wordt naar mijn idee steeds ruimer en toegankelijker. Het komt steeds vaker op TV zoals in de heerlijke programma’s Boeddha in de Polder of B&B Vol Liefde! Zeer logisch dus wanneer de interesse bij (één van) jullie gewekt is.

Natuurlijk is intimiteit beleven in de privé setting van je slaapkamer het meest ideale. Gewoon om dat dat veilig en vertrouwd is. Maar soms kan het fijn zijn om onder begeleiding eens wat nieuws te ontdekken.

 

Want is die veilige ruimte er nog wel?

Is jullie fysieke ruimte, als in de slaapkamer en emotionele ruimte, als in de communicatie nog steeds vertrouwd genoeg om je compleet over te geven aan de liefde?

Soms kan er namelijk veel tussen komen waardoor de liefdevolle stroming wat stagneert.
De interesse in Tantra kun je daarom zien als een diep verlangen naar meer verbinding. Je partner wil gewoon weer connectie voelen én beleven.

Natuurlijk is intimiteit bewust weer opzoeken best eng, voor sommigen doodeng. Maar wat is het alternatief als je niets onderneemt? Dan wordt het zo’n roze olifant in de kamer en kom je terecht in onnatuurlijke mechanismen om elkaar enigszins tevreden te houden.

 

Moet je dan in je eentje Tantra gaan doen?

Na heel wat jaren in mijn praktijk kan ik zeggen dat het NOOIT verstandig is om stiekem een tantrische sessie te boeken. Ten eerste, leugens binnen je relatie werken altijd destructief. Ten tweede, alles wat je tijdens zo’n (intensieve) sessie beleeft kun je niet met je partner delen. Hierdoor blijft het langdurige effect van Tantra echt minimaal.

Breng je partner dus altijd op de hoogte als je individueel aan de slag wilt. Zo kun je steun en een luisterend oor krijgen als er belangrijke processen worden aangeraakt. Ook is het afspreken van grenzen betreft intimiteit en naaktheid is een belangrijk element om respectvol en constructief met Tantra bezig te gaan.

 

Het liefst neem je je partner natuurlijk gewoon mee!

 

Want hoe eng zijn jouw verlangens nou eigenlijk? 

Wanneer je het beeld van Tantra hebt dat alles enorm intens en vreugdevol moet zijn en dat er altijd orgastische extase is, dan heb je het mooi mis. Het is meer dan dat.

Tijdens intimiteit kom je hoe dan ook AL je mechanismen tegen die je in de loop van de jaren ontwikkeld hebt. In verstrikt bent geraakt kan ik beter zeggen. Soms kan die verstrikking als een comfortzone voelen en is het enorm lastig om jezelf of je partner in beweging te krijgen.

Toch kan je juist met Tantra weer openingen vinden, waardoor jullie intimiteit weer een veilig en vertrouwd avontuur mag zijn.

Ben je benieuwd waar je moet beginnen?
Doe dan de Tantra Zelftest (met je partner).

Zo kom je erachter welke sleutel je nodig hebt om diepere intimiteit te beleven.
Iedere sleutel opent een andere ingang en zo kun je elkaar weer vinden.

Klik hier om de Tantra Zelftest te doen!

 

Klaar om de eerste stappen te zetten? 

Met liefde heb ik de Tantra Experience voor jullie gemaakt.
Dit is een workshop of privé sessie om de basis van Tantra te leren kennen.
Alle 4 de Sleutels en Tantra Poorten komen terug in deze ervaring.

Klik hier om meer informatie te lezen

 

.

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@lustliefdelicht.nl.

 

× Stel je vraag